Jadłospis przedszkola

Do Państwa dyspozycji oddajemy całotygodniowy jadłospis przedszkola, w którym wyróżniamy wszystkie posiłki oraz zawarte w nich alergeny.

Poniedziałek

18 luty

Śniadanie

  1. Chleb zwykły (Gluten, 35g)
  2. Masło ekstra (Mleko, 2g)
  3. Szynka wiejska. (15g)
  4. Kawa inka na mleku 2% z cukrem 2016 (Mleko, Gluten, 200g)

Drugie Śniadanie

Serek homogenizowany  (Mleko, 150g)

Obiad

    1. Zupa pomidorowa czysta na porcji rosołowej 2016 (Mleko, Seler, 160g)
    2. Makaron czterojajeczny (Jaja, Gluten, 13g)
    3. Potrawka z kurczaka 2016 (Gluten, Seler, 80g)
    4. Ryż biały. (25g)
    5. Fasola szparagowa. gotowana. z masłem 2016 (Gluten, 60g)
    6. Kompot z owoców mieszanych 2016. (200g)

Podwieczorek

  1. Owoc. (100g)

Wtorek

19 luty

Śniadanie

  1. Chleb pszenny (Gluten, 17.5g)
  2. Chleb graham (Gluten, 17.5g)
  3. Masło ekstra (Mleko, 2g)
  4. gouda tłusty (Mleko, 15g)
  5. Szynka delikatesowa z kurczaka. (10g)
  6. Kakao naturalne na mleku 2% z cukrem 2016 (Mleko, 200g)
  7. Ogórek. (10g)

Drugie Śniadanie

  1. Koktajl truskawkowy na kefirze 2016 (Mleko, 150g)
  2. Chrupki kukurydziane

Obiad

  1. Zupa kalafiorowa z ryżem 2016 (Mleko, Gluten, Seler, 200g)
  2. Knedle ze śliwkami ( Gluten , 100 g )
  3. Kompot  rabarbarowy 2016. (200g)
  4.   4.Cukier. (4g)

Podwieczorek

  1. Ciasto  biszkopt. (100g)

Środa

20 luty

Śniadanie

  1. Makaron na mleku 2% 2016 (Mleko, Gluten, 200g)
  2. Chleb graham (Gluten, 17.5g)
  3. Chleb zwykły (Gluten, 17.5g)
  4. Masło ekstra (Mleko, 2g)
  5. Pasztet drobiowy (Mleko, Soja, Gluten, 10g)
  6. Papryka czerwona. (10g)
  7. Herbata czarna bez cukru 2016. (200g)

Drugie śniadanie

  1. Chleb pszenny (Gluten, 45g)
  2. Dżem owocowy 100% łowicz s. (20g)

Obiad

  1. Zupa cebulowa 2016 (Mleko, Gluten, Seler, 185g)
  2. Grzanki pszenne (Mleko, Jaja, Gluten, 15g)
  3. Kasza gryczana. (20g)
  4. Pulpety wieprzowe gotowane 2016 (Mleko, Jaja, Gluten, 60g)
  5. Koper ogrodowy. (1g)
  6. Surówka z kapusty białej 2016 (Mleko, Gorczyca, 50g)
  7. Kompot truskawkowy 2016. (200g)

 

Podwieczorek

  1. Napój mleczny owocowy  (Mleko, 150g)

Czwartek

21 luty

Śniadanie

  1. Chleb 7 ziaren (Soja, Gluten, Sezam, 17.5g)
  2. Chleb pszenny (Gluten, 17.5g)
  3. Masło ekstra (Mleko, 2g)
  4. Pasta z makreli 2016 (Ryba, 20g)
  5. Mleko spożywcze. 2% tłuszczu (Mleko, 200g)
  6. Miód pszczeli. (4g)

Drugie śniadanie

  1. Owoc. (100 g)

Obiad

  1. Zupa wielowarzywna 2016 (Mleko, Seler, 200g)
  2. Nugetsy z piersi kurczaka  ( Gluten ,Jaja , 100 g )
  3. Ziemniaki średnio ( 60 g ).
  4. Ogórek ze śmietaną ( Mleko , 20 g).
  5. Kompot wiśniowy 2016. (200g)

Podwieczorek

  1. Drożdżówka z serem (Mleko, Jaja, Gluten, 60g)

Piątek

22 luty

Śniadanie

  1. Zacierka na mleku 2% 2016 (Mleko, Gluten, 200g)
  2. Chleb wieloziarnisty (Gluten, 17.5g)
  3. Chleb zwykły (Gluten, 17.5g)
  4. Masło ekstra (Mleko, 2g)
  5. Pasta jajeczno-serowa 2016 (Mleko, Jaja, Gorczyca, 20g)
  6. Herbata czarna bez cukru 2016. (200g)

Drugie śniadanie

  1. Marchew. (70g)

Obiad

  1. Zupa ogórkowa na przecierze ogórkowym z ryżem 2016 (Mleko, Gluten, Seler, 200g)
  2. Sos śmietanowy 2016 ( Owoc ,100 g )
  3. Makaron durum rurki ( 30 g )
  4. Kompot z porzeczki czerwonej 2016. (200g)

 

Podwieczorek

  1. Owoc   2016 ( 60g)